27 December 2010

honey bee

honey ? b? haha. ni bukan cerita jiwang2 pasal honey ke baby ke pape lagi lahh. ni nk cerita pasal lebah aka bee. bukan bumbblebee transformers tu tau. haha.

aku taktau la ape nasib aku pagi2 26dec ttbe kena sengat lebah. tengah syok2 tido mimpikn sape entah ttbe tangan aku sakit macam kena gigit dengan semut api. aku nmpak warna hitam and terus buang. dalam hati aku macam nk sumpah2 semut tu. haha. da takde pape aku pun nk tido balik. tiba2 bawah bantal busuk aku ada lebah! omg. lebah ni ke yg cucuk tangan aku. aku macam nk jerit, tapi sebab ngantuk punya pasal, dalam keadaan mamai aku amek lebah tu, masuk lebah tu dalam dustbin, masuk toilet, letak ubat gigi kat tempat kena sengat tu n tido balik. haha.punya lah ngantuk sampai tak kesah sgt. hee

bila da betul2 sedar, aku terus basuh tgn aku. hurm.. tak merah sgt lah. jap lagi Gen nak amek aku sbb nak g wedding abang Mirafathiah kat Jubli Intan. lepas da balik, g angsana lak dengan mama ayah n nynie. nynie nk beli baju sekolah. tiba2 rasa tangan aku berdenyut2. peh. knp ni ttbe merah gila? sambil tunggu mama ngn ayah beli jam, aku gatal kn tangan lah cucuk2 tempat kena sengat tu. de sumthing warna hitam la. nk keluarkan takut lak. biar lahhh.

mlm ni ada final Malaysia vs Indonesia! hee. aku sangat2 berbangga lah sbb malaysia menang. hee. sambil2 tengok bola n jerit2 tu aku sempat lah bergayut ngn Ad! miss u syg! ok ok. berbalik pada cerita tadi. aku pun on9 lah fb. ttbe tangan aku ni sakit sgt2 mcm nk putus n gatal gila. aku nk garu takut. so aku tny lah ena pe nk buat. ena kate lah kena kuarkan takut nanti makin parah. takut woo aku nak cucuk kuarkan bisa tu. hee. and secara tiba2 jugak nama Syahmi dengan Nadh kuar kat chat im facebook sbb nk tny knp dgn aku. wah, terharu kejap. kawan2 aku caring pasal aku sbb kena sengat dengan seekor lebah  :') *tacing2 hee macam2 lah tips diorg bagi kat aku. hee. thanks. sayang korg sume! :D ok meera! beranikan diri anda! cucuk tangan anda dan keluarkan sengatan itu! yeah! Meera Boleh! haha

*tangan sakit gila nih. tak tahan. :(

2 comments:

ena said...

dh gy klinik?doc ckp pe?bg ubat pape ke?

meerapieka said...

doc kate ok je. tade pape. cume kesan2 org pakai ubat. tu jd cm lebam. hurm. dia bg ubat sapu.