07 December 2010

wedding kak nurja & abg jan Part 1

1 Dec 2010

arini Lala, Ayda, Kak Nurja dan Kak Ann da balik Jb! yeay! best lah. rase sikit kemeriahan. mase ari rabu ni. aq da start la tolong2 kat umah maklang. umah maklang selang satu rumah je dari umah aq. mase tu kitaorg tolong2 rebus telur, pack gula2, and pakaikn inai kat pengantin. aww. i loikeee :) haha.

ayda yeye je buat :p

hasil kerja ayda 
2 Dec 2010

ok tugas malam nih pulak, kitaorg mengisi telur di bunga telur. erk? cmtu kot ayat ye. haha.mula2 ingat sikit je. skali belambak gila lahh. dlm 700 lbey. dah tu kene cucuk bunga telur tu kat batang pisang. pnat gak ah. sambil2 buat tu tgk cerita hantu indon "beranak dalam kubur". pe seyh cerita tu, bunyi je lbey. haha ( sbnrnya aq takut gak :p ) da syok buat tu sume, tgk jam da kul 2. alamak.. nak balik umah takut. yg lain da penakut jugak. malam jumaat lah. pehh. pdhal umah dekat je. keluar je terus lari. haha.


3 Dec 2010


pagi2 keluar je tgk org da siap pasang kemah. petang tu makan je sebab sume keje da siap. malam2 ayda tak abes2 suro aq siap cepat. sbb mama suro ye makeup kn aq. pe seyh?? -_- . aq pas solat isyak je ttbe ayah kter pgantin laki dah sampai. terkejut nyah. kabut gila aq. haha. ayda lak g letak eyeliner mcm org nk buat tarian siam. haha melentik beb. :p mlm nikah ni nurja suruh aq pakai baju hijau. naseb baik aq bawak balik sume baju kurung. n aku pkai tudung indon aka tudung zink. haha. simple is the best. aq ni tak pna jd pengapit. so, mcm2 aq tny nurja. lawak ahh. mase dok sblh pengantin, aq yg dedor gila mcm aq lak nk kawen. kihkihkih.
haha. muka mcm pe je
selamat sudah nurja diijabkabulkan dengan sekali lafaz. laju pulak tu. mst da lame hafal. hehe. suka aq tgk. sebak de jugak. haha. poyo je. pas ni berinai pulak. wah, gegel semacam je sbb kene diri atas pelamin. mcm2 aksi aq buat. control gila lah ats tu. pastu ttbe..

pkcik dj : ah, lepas ni yg jd pengapit pulak lah kena kawen. da kena renjis2 jugak tu. 

haha. pe seyh. aq gelak2 je dengar ye ckp cmtu. sape je nak aq nih?? kuikuikui. tengah kipas2 pengantin tu ttbe perut aq bersuara. lapar woo. aq dga je org bwh ckp lauk sdp la, sup gear box la. tapi aq tak dpt mkn pon. sbb abes. sobsob. sedih gila. tapi aq mkn byk ah. haha.


muka semangat gila

sayang

amek byk2

byk tak? ikan pari woo. my fav! >,<

tak sanggup aq nk letak pic aq nga mkn. mmg teruk ah mcm da setahun tak mkn. haha. mak mertua lalu mst aq tak perasan. haha ( mak mertua pon tkde,perasan je ). malam tu aq dgn eyda bungkus hadiah utk pengantin. hadiahnya,,tadaaa. rice cooker! haha. sekali pakman pun bg hadiah same. adoi. lawak jeh.

4 Dec 2010 

pagi2 tu aq bersiap ala kadar. perut da bunyi2. betul2 perut GAPAL :p haha. da mkn2 mcm biase lah amek2 gmbar and tolong mama hias meja mkn pengantin. dlm kul2 aritu baru pengantin laki dtg. org johor sgt terkenal dgn tol. ramai woo jage tol. makcik2 kat dpn pagar. anak2 dpn pelamin. oh,arini pengapit laki tukar. smlm adik abg jan. arini taktau sape.

happy muka makcik2 dpt duit

muka tak sabar nk duit

sesi baling gula2
pas da sanding kejap, masa untuk makan damai kot. aq lupa pe name tu. lauk sedap2 tapi kena lah control an. kamera byk gila kat dpn. haha. tapi sumpah aq tak pndg kiri kanan. ttbe org sblh aq tegur. oh, pengapit mlm tadi.

nurja : ha meera, ni saiful, adik jan.
meera : oh, hai. 
saiful : hai. aku saiful. hang sepupu nurja ka?
meera : aah. sepupu belah mama ye lah.
saiful : hang nak gak jd pengapit eh. aku tak mau ah, panas.
meera : normal lah tu, tp td de kipas ah. tak panas pon.
saiful : oh, nnt hang pi kedah tak? jd pengapit lg? 
meera : pegilah. dah cuti.
saiful : oh, bagus lah. nnt boley jumpa hang lagi.
meera : ha, ye la.
saiful : ha, hang da abes mkn kan? aku nk amek gambaq dgn pengapit lah. boley kan?
meera : er? kne eh? hurmm. ok2.

haha. segan oh. ttbe nk amek gmbar. tapi aq tak tgk la pic tu. mst buruk. :p pas da potong kek, selesailah tugas aq. yeay! time utk amek2 gmbar ngn kazen n karok. hee










nak merasa jugak :p

anis ameera

kazen <3

>,<

eh, msg sape la tu sengih2 :p

ala tomei2 hehe
ok.. tu je :)

*pasni ke kedah pulak! hee >,<

2 comments:

ena said...

pasny pengapit lak kawen =PP ngee
biar org jd pengapit!hahahaha

meerapieka said...

hahaha lame lagi lah syg >,<