20 December 2010

ceritaku di highway

haha. aku tak tau nk buat tajuk apa. sbnrnya nk cite pasal percutian aku. tapi mst panjang sgt kan. macam2 benda nk cerita. hee. masa hari jumaat 10dec pukul 10 lebih cmtu kitaorg dari Jb bertolak ke UTHM sbb nak amek abg aku. takkan nk bawak dua kereta kan. mase amek abg aku tu sempat lah aku jumpa Kak Zeera. awek abg aku. lawa lawa! hehe. skg da kena rush ke tangkak sbb nak solat jumaat. lepas kuar highway je ttbe nampak asap berkepul2. rupa2nya ada kereta terbakar kat tepi jalan. sebab pe tu tak tau lah. tak sempat tny. hehe

Aku tak pasti ni kereta pe.

nak sampai ke Kedah mmg jauh gila lahh. kerja aku dalam kereta tido, makan, nyanyi2, bce newspaper. pe lagi aku nak buat? nk msg takde sape nk msg aku. sobsob. haha. jadi aku buatlah aktiviti baru iaitu memerhatikan gelagat2 pemandu malaysia. haha. takley blah an ayat :p sumpah mmg takde kerja gila. sume kereta yg lalu sebelah aku tgk. pastu aq buat lah pape. senyum ke, peace ke, buat muka buntal. teringin jugak aku nak buat cm Fifa buat, tapi tak sanggup lagi. hahaha. nak tau fifa buat pe, tny ye sndri. kuikuikui.

reaksi yg aku terima pon agak kelakar lah. de yg malu2, de yg balas balik and tak ley blah de makcik tu buat muka garang gila. takut doe. mst ye tengah marah pastu tgk aq. jgn marah2 nanti cpt tua makcik. wootwoot. ada sorg pakcik tu pulak, time tu kat traficlight. pakcik tu cerita beriya gila. siap tunjuk2 tangan ye kat tepi and gelak gila2 sampai terangkat2 badan dia. 3 kali gak ah ye ulang benda same. tapi aq tgk bini ye buat dang je. haha. aku n famili aku dalam kereta yg gelak tgk ye. adoi.

masa aku otw balik ke Jb ttbe de benda yg menarik perhatian aku! aku nampak bas UPM! woahhh. buat pe ek kat johor? taktau lah sama ada aku yg perasan tu bas upm sbb aku keliru gak bas tu dgn bas KKKL. tapi aq confirm lah tu bas upm sbb :

  1. warna suasana edaran grey + merah
  2. de no besar kat cermin depan. 18 bas plg aku ingt
  3. belah kanan de lambang UPM
hikhikhik. aku punya excited nampak bas UPM aq jerit cm apa dalam kereta sbb nak bgtau mama ngn ayah. abg asek tgk pelik je. haha. biarlah. waa. wa rindu gila nak balik UPM. huhu. semangat nak belajar! yeah! berakhir lah perjalanan aku dari selatan mlysia ke utara and sempadan thailand. hehe.

nampak tak bas UPM kat UTHM !

dpn bas.
rindunya orientasi week !

dalam bas nk g majlis ikrar pelajar
*tgk eyda kat blkg busy je. patut aku dok sblh eyda!! hee
*sorry nadh pic tak pki tudung :D

*tak sabar nak masuk sem2 yg pasti lebih mencabar! yeah!!

9 comments:

nadhrh said...

rmbt fendek . skng da pnjg skit

da mcm pmpn skit . haha

ena said...

hahaha
rindu gyle saat nih :D
mse nih kite sume bersatu.weeee walaupun baru nk rapatkn ukhwah! ^^

meerapieka said...

@ nadh : selama ni nampak mcm laki ke tomboy? Haha. T org nk potong rmbut cm nadh. Hee
@ ena : miss rite? Hehe. Nk rapatkn ukhwah dgn linda skali woo. :p

afifahahmad said...

woot2..tak berani ke buat cam org buat?hakhak..tp best kn buat keje bodoh tu??

meerapieka said...

hehehe tak brani lagi lah fifa :P
best2. sbb org tu bkn kenal kita. haha

ena said...

miss rite?heee ^^

myra said...

gedix!haha.

yuyum & zeera said...

bas tu kat UTHM sbb mase tu UTHM jd tuan rumah utk prtdgn debat.. :)

meerapieka said...

@kak zeera : tau tau. sbb de mmbe meera yg join debat tu. hee