30 January 2011

home sweet home

alhamdulillah. sampai jugak di JB tepat pukul 9.03pm. hehe. aku excited gila turun bas kat uda bawah sampai ckp thnks kat pakcik bas tu. sopan la konon2nya :) hihihi. lgpon 1st time naik bas balik JB, mmg agak jakun la jugak. bas smpai kat tol skudai je aku dah sengih2 cm org gila. tapi! sebelum sampai tu macam2 benda terjadi kat kitaorg. huhuk. kesian kat kami tau. ceritanya bermula cm gini....


kul 2 pm cmtu apis baru abes solat jumaat. aku, ena, eyda, fifa and dayah terus siap2 semntara tunggu apis nak mandi. aku ngn Fifa da mcm nk g Amazing Race yg ditaja oleh UPM. pakai baju kolej13, bawak beg upm n beg kolej. haha. lawak je. tapi simple la. nak balik JB je kot. dalam bas mst tido punya. tapi skali turun bawah kat dataran Pheonix aku tgk dayah, ena n eyda glamer gilaa. pehh. ni nak g Mid ke mne nih? hahaha. :p nga duduk2 kat pheonix smbil tunggu apis aku nmpk la someone ni. babai2 la dia sbb nak balik. uhuk3. jgn marah ye ena, fifa n sume2 :p

dlm pukul 3 cmtu kitaorg da smpai stesen komuter serdang. naik komuter lg senang laa. sbb nk g bandar tasik selatan. kitaorg beli tiket kat situ. tak g bkt jalil sbb jauh. huhhh. tempat tu mmg class la. mcm airport la jugak. siap de tulis nma bas n time dia berlepas bagai laa. tapi tu kat TBS la. ni ha, dah kul 3 lebih kitaorg still kat komuter. mkcik kat TBS tu de ckp, kne smpai before kul 4.30pm. cuak kot. komuter lak lmbat plus ramai sgt manusia. smbil2 tu kitaorg amek2 pic n buat video! sekali de la satu komuter nih lalu. tapi... ya Allah.. penuh gila. cmne nk masuk? kalau masuk pon beg aku je kot muat. haha. takpe2. selalu train ke2 cepat sikit. tapi.. ohmygodd. dah kul 4 lahh! takley jd nih. kitaorg sume da mcm kura2 (beg berat!) lari2 nk g amek teksi ke TBS. terpaksa ok! melayang rm34. yela. naik 2 teksi. :(

pakcik teksi tu pulak mcm taktau je jln kat situ. tempat tu baru and dia pon tak pnah pergi.pusing2 dlm 4.25 cmtu smpai la. lari2 aku naik eskalator. pnat kot. da mcm kura2 naik skateboard. hahaha. ( meol pnye lawak ) aku masuk je TBS nmpak akak fifa. eh, ena, eyda n fifa mne? bkn diorg dpn ke td? np tak smpai lg? aku terus call eyda. rupanya diorg sesat! peh. sumpah kesian gilaa. pakcik tu g drop diorg kat sungai besi. aiyoo. aku pon da cuak cm pe. nasib baik bas kitaorg lmbat sampai. tapi bas fifa? omg. mmg cuak sgt2 time tu. aku rasa nk pusing belakang. ttbe nmpak la ena n eyda turun. fuhhh. smpai jugak akhirnya. diorg cm gila nk nangis kot. aku pon same. sobsob. tacing..

dlm kul 5 cmtu baru bas dtg. huhuk. tak sabar nk naik bas n tido.. sebelum bas gerak byk kali gak ah aku doa2. and aku msg mama ayah n kwn2 aku yg aku otw. hee. tak sabar betul. tapi agak bosan la dlm tu. aku takley tdo plus lapar. so, dgr2 lagu smbil lyn perasaan n msg2. hehehe. best bila smpai rumah. tapi dok umah kena belajar! naik cuti terus de test. huhuk. belajar2 meera! jgn on Mr.Black n en.wifi.

ena n dayah <3


muka kepenatan




*penat sgt laaaa -____-

2 comments:

ena said...

penat mcm nk nages +,+ tsk tsk

Afifah Ahmad said...

tau takpe~~~~:'(