06 November 2010

study week!

disebabkan final exam akan bermula pada 8/11/2010 hingga 15/11/2010, kami diberi cuti study week! yeah! masa untuk memenuhkan otak dgn membaca buku2 sampai tepu otak. hehe. okay. disebabkan itu, de la sedikit kisah2 yg hendak di tulis di blog ini. :D


*************************************************

3 november 2010

P.A = penasihat akademik

oleh kerana final memerlukan slip peperiksaan, aq pun perlulah berjumpa dgn Pn.Suriah. P.A aq lah. mula2 mcm takut nk g jumpa dye. tapi nseb bek dye okay sgt2! hee. dan oleh kerana keputusan aq agak tidak memuaskan, aq mintak sedikit nasihat dari dye. antaranya :

  • baca balik semula apa yang dipelajari di kelas
  • jumpa lecture lepas abes kelas
  • buat study group 2-3 orang
tu tentang pelajaran. sebab lain aq tanye P.A aq adalah sbb RAKAN. dan nasihatnya adalah
  • kena pandai pilih kawan
  • jgn SOMBONG, kawan dgn semua org
  • jgn cepat percaya kat org yg bru kita kenal
ok. tu je lah. Pn. Suriah de kelas dgn dak Kuliah6. so,tkdpt borak lme2. hee. thanks Pn. Suriah!

**************************************************

KFC , Sri Serdang

bila abes kelas bio, otw nk balik kolej. ttbe nset fifa bunyi. "beep" 1 recieve msg from upm_enarazib. disebabkan henset W705i kesayangan aq ROSAK! terpaksa lah fifa menjadi org tengah antara aq dgn ena. sobsob. kesian tak aq? huhu. okay. tujuan ena msg sbb nk ajak mkn PIZZA HUT! eyda kot teringin mkn. tapi puas kitaorg pusing 1 SS tapi tak jumpe pun pizzahut. so,kami decide nk mkn KFC. taktau la knp ttbe mood 'recycle' aq dtg, mst aq mintak aneh2. sbnrnya aq tertarik dgn mainan doremon yg de kt situ. so,aq order lah chicky meal. haha. gembira sungguh!

ena : yeah,,siap lah korg kne attack!!
haiyakk!!!!

meera : eyda,buat jht dgn org! siap eyda!!
eyda : ahh,TIDAKKK!!!!


**************************************************
4 november 2010

SAMAN

haha. ini adalah cerita lawak dan akan memberikan kesan dan trauma kepada 'KAMI'. kami adalah : aq,ena,eyda dan lai. nak ringkas kan cerita. kitaorg da lmbat nk g kelas math, jalan la laju2. sambil2 jalan nampak la polis upm nga saman kereta yang parking kat dpn PSAS. abg polis tu agak smart. tiba-tiba,, jengjengjeng

abg polis : adik,adik..
kami : ye bang.. (dengan muka sopan gila!)
abg polis : mana kad matrik korg ha? korg nak abg saman ke?
kami : erk.. ade ade. (muka sume cuak )
abg polis : dah tu,pakai lah. korang sem bape nih?
kami : sem 1 bang (da start lari)
abg polis : baru sem 1 da blablabla...

kami tak dga sgt sbb da lari dulu. sorry ye abg polis. hee. kami janji kami akn pakai kad matrik walaupun ke FC ( hahaha.poyo jep :p ) . takut woo kne saman. hee
 ni lah kad matrik aq yg cantik menarik,haha


*petang tu aq, ena dan eyda buat photoshoot kat bukit ekpo utk release kn tension blaja. tak lame lg akan di update. study jom! good luck to ASPERIAN!

6 comments:

enna said...

HAHAHA sumpah , lawak gile mase dgn abg polis!
nyanyah jee lebih.ishh
ta sabar nk upload gmba kat bukit expo!weee ^^,

izudeAN said...

haha..nice post..hehe erm,dulu ade sorang security upm kat pintu flat ikan lagi ler annoying..haha kalu tak pakai kad matrix die tanye soklan macam2...kalah soklan time intrview..

Afifah Ahmad said...

tu la..keluar bilik tak bace bismillah..
lagi satu..tgok brother polis smart trus sangka baik..hahah..

Shayna Rose said...

meera.. ss memang xde pizza hut la syg.. hehe.. =))

meerapieka said...

enna : tau takpe.. cuak woo.. hahaha

izudean : thnks :D kitaorg mcm tak kne marah kalo tak pkai kad matrik rupanya.... hee

baby : hehe. mne meera tau. tak pna jelajah 1 SS lg :)

meerapieka said...

fifa,,
mcm2 doa kiaorg bce..
lg2 doa bertemu jodoh. heheeh